Честит 1 юни на всички деца!

По повод Международния ден на детето – 1 юни, ДАБ при МС организира поредица от събития, с които да отбележи празника.
Част от малчуганите, търсещи международна закрила се забавляваха с много танци, игри и подаръци в парк-комплекс „Камбаните“ на празник, организиран съвместно от Държавната агенция за закрила на детето, УНИЦЕФ България, Посолството на Федерална република Германия и Посолството на Монголия под надслов „Всички деца играят заедно“.
По повод 1 юни, всички центрове на Агенцията, в които има настанени деца, търсещи международна закрила, се превърнаха в арена на детски смях и веселие.  
Благодарим на партньорите ни от Българския червен кръст, УНИЦЕФ България, Българска хранителна банка и на служителите на Агенцията, които за пореден път направиха така, че децата получиха подаръци, пяха песни,  рисуваха, пускаха хвърчила и се забавляваха.
Денят се празнува от 1925 г. с решение на Световната конференция за благосъстояние на децата, проведена същата година в Женева, Швейцария. Международния ден на детето е посветен на всички деца по света и техните права. Празникът напомня, че всяко дете има право да бъде зачитано и уважавано, всяко дете има право на развитие и закрила, всяко дете има право да расте в семейна среда или в среда, близка до семейната. Всяко дете има право да участва пълноценно в живота на семейството си, в културния и социален живот, всички деца имат равни права, а правата на човека започват с правата на детето.
Първи юни е празник на детското безгрижие, на всички малки и пораснали деца. Празник на балоните, на играчките, на усмивките.
Честит 1 юни на всички деца!