Футболен турнир по проект „Съвместни спортни дейности в София“

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) проведе футболен турнир с отбори на търсещи международна закрила. Турнирът е организиран по проект „Съвместни спортни дейности в София“ съвместно с Българската спортна федерация за хора в неравностойно положение, а в него участваха деца и младежи бежанци, от регистрационно-приемателните центрове на ДАБ при МС.
Над 30 участници от Сирия и Афганистан бяха разделени в 4 отбора имаха възможност да покажат футболните си умения по време на спортната надпревара.
Първо място в крайното класиране зае отбора на РПЦ-гр. Харманли с треньор Яхия Хомси. Отборът спечели последователно три победи и застана начело на шампионата. Очакванията на Хомси са тази победа да отвари много възможности за участие на момчетата и в други турнири.
По време на награждаването заместник-председателят на ДАБ при МС г-н Димитър Киров поздрави участниците и им пожела успех. Той заяви готовността на ДАБ при МС да ги подкрепя не само в правото им на достъп до здравеопазване, образование, а и в това да имат  възможността да спортуват, защото именно спортът предоставя и страхотен шанс за изява за бежанците.
Освен призьорите, всяко дете получи медал за участието си, раница, както и специално изработен футболен екип. Провеждането на футболната надпревара бе обезпечено с терени, футболни топки и съдии.