Отбелязваме Световния ден на бежанците

Световния ден на бежанците е приет с резолюция на ООН през 2000 година, като започва да се чества от 2001 година. В този ден изразяваме подкрепа към силата и издръжливостта на хората, изоставили домовете си, в следствие на война, насилие или преследване.
Във фоайето на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет бе открита изложба на детски рисунки „Моето семейство“.
В Регистрационно - приемателните центрове на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет Световния ден на бежанците се отбеляза със спортни инициативи – футбол, тенис на маса, дърпане на въже, конкурс за най-добра рисунка на асфалт, изработване на сувенири и бижута, рисунки върху камъчета.
Със съдействието на БЧК и Неправителствените организации за децата от различните териториални поделения бяха осигурени куклен театър „Един вълшебен ден“, провеждане на екскурзия с научно - познавателна цел до гр. Копривщица и излет до Северен парк София. Преди празника бе проведена екскурзия до Цари мали град, а на самия ден се проведе Панорамна обиколка на гр. София, с посещения на два музея.