Творчески занимания в териториалните поделения на ДАБ при МС

        С красиви ръкоделия жени и деца от териториалните поделения  на ДАБ при МС откриха сезона на творческите занимания. Меки декоративни фигурки, аксесоари, играчки от текстил и гоблени от мъниста са част от нещата, които настанените в центровете на Агенцията изработиха по време на няколко арт работилници.

Участниците в дейностите в РПЦ – София, „Военна рампа“ и „Враждебна“ и РПЦ-Харманли, организирани със съдействието на Международната организация по миграция, направиха първи стъпки в дизайна и придобиването на техники и умения в приложни изкуства. С рисунки, кройка и шев те се насладиха на възможността да прекарат пълноценно и интересно няколко часа в приятелска обстановка, заедно с хора със сходни интереси. Ръководител на работилниците бе арт терапевтът и приложник Ина Иванова.

       Усърдие, концентрация и часове труд бяха вложени при изработването на гоблени с мъниста – техника, при която декорацията се нанася по легенда върху специален плат. Платната на момичетата от РПЦ-София, „Враждебна“ предлагат радост за окото на всеки ценител на изящните картини, заимствани от природата.