Концерт под надслов „Сцена на толерантността“

На пети октомври пред сградата на РПЦ – гр. Харманли фондация „Европейски институт“, със съдействието на Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ-МС) проведе тържествен концерт под надслов „Сцена на толерантността”. Водещ на събитието бе Камен Воденичаров,който зарадва публиката с няколко от своите емблематични песни. Основната цел бе да бъде насърчена ефективната интеграция, чрез повишаване на информираността относно културата и ценностите на приемащата страна и на страните по произход.
         В концерта участваха фолклорни формации за български народни танци, детски хор от Младежки център – Хасково, вокални групи от региона и мажоретен състав, които със своите изпълнения показаха богатата палитра от култури и традиции в страната ни. Децата, търсещи международна закрила, настанени в РПЦ – Харманли, от своя страна очароваха публиката с музикални и танцови изпълнения и затвърдиха посланието, че изкуствата нямат граници и сближават всички, които намират призвание в тях.
        Концертът е част от проекта „Толерантно общество за интеграция на лицата, търсещи и получили закрила“, изпълняван от Фондация „Европейски институт“ и се проведе в рамките на традиционния панаир на града, с любезното домакинство на община Харманли.