Новини

Посещение в РПЦ-Харманли

    На 14 май 2021 г. техни превъзходителства посланикът на Република Австрия г-жа Андреа Вике и посланикът на Федерална република Германия г-н Кристоф Айххорн посетиха регистрационно-приемателния център в град Харманли.

Празничен следобед с музика и почерпка

          В регистрационно-приемателните центрове беше отбелязан края на свещения месец Рамадан. По традиция на празника се посещават роднини и приятели и се разменят подаръци.

Резултати от годишното проучване на Програма Достъп до информация

Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) е сред първите три по прозрачност държавни агенции, сочи Гражданският одит на активната прозрачност за 2021 година. Агенцията се изкачва с четири позиции спрямо миналата година.

Гимнастика за непридружените деца от Сигурната зона в РПЦ-София, „Военна рампа“

Непридружени деца от Сигурната зона в РПЦ-София, кв. „Военна рампа“ се включиха в курсове по гимнастика. Заниманията се водят по график от двама инструктори във физкултурния салон на центъра.

Игри за стимулиране на творчески и социални умения

Непридружените деца от Сигурната зона в РПЦ-София, „Овча купел“ се включиха в игри за стимулиране на личностни качества, социални и творчески умения. Инициативите подпомагат интелектуалното развитие и допринасят за създаване на приятна атмосфера.

Ръчно изработени сапуни и беседа как пандемията се отразява на живота ни

Жени и деца от РПЦ-София, „Враждебна“ участваха в работилница за изработването на ръчни сапуни, ръководена от мобилен екип на МОМ.

Деца, настанени в Сигурната зона в РПЦ - гр. София, "Овча купел" изработиха картички за 1 март

Деца, търсещи международна закрила, настанени в Сигурната зона на РПЦ-София, "Овча купел" се включиха в ежегодната творческа работилница за изработване на картички и мартеници, проведена от преподавателката в териториалното поделение Марияна Зашева.