Новини

Деца, настанени в Сигурната зона в РПЦ - гр. София, "Овча купел" изработиха картички за 1 март

Деца, търсещи международна закрила, настанени в Сигурната зона на РПЦ-София, "Овча купел" се включиха в ежегодната творческа работилница за изработване на картички и мартеници, проведена от преподавателката в териториалното поделение Марияна Зашева.

Филмов фестивал в РПЦ-София

Когато киносалоните не работят, киното отива при зрителите, но под друга форма. Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) организира онлайн прожекции за търсещите убежище, настанени в РПЦ-София.

Ръчно изработени картички за служителите на ДАБ при МС

Децата, настанени в сигурната зона на РПЦ-София „Овча купел“ подариха на служителите на ДАБ при МС ръчно изрисувани картички. Те са изработени в часовете по изобразителни и приложни изкуства, които се провеждат с търсещите закрила.

Четвърти модул от обучението по процедурата за вземане на решение по молби за международна закрила

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) организира четвърти модул от обучението на служители по процедурата за вземане на решение по молби за международна закрила, свързана с използването на информация за страни на произход.

Техническо осигуряване на дистанционното обучение в условията на COVID-19

В Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) са създадени условия за дистанционна форма на обучение (при необходимост) на деца, настанени в териториалните поделения на Агенцията.