Актуално

Търсещи закрила от РПЦ-София, кв. „Враждебна“ отбелязаха Световния ден на бежанеца на Панчарево

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) организира екскурзия с пикник на Панчарево за лица, търсещи закрила, настанени в РПЦ-София, кв. „Враждебна“.

Концерт в РПЦ-София, „Враждебна“

Музикално събитие, част от проекта SEEDS_I Play with Mozart се състоя в РПЦ-София, „Враждебна“. Търсещите закрила имаха възможността да се насладят на концерт и сами да участват в създаването му, както и да участват в музикални работилници.

Музиканти и композитори избраха България за една от спирките в балканското си турне, с което да потопят публиката в магията на звука, да представят истории, спомени и картини, които да претворят в своеобразна карта на надеждата и красотата и да я споделят със своите зрители.

Деца, търсещи международна закрила, взеха участие в Международен фолклорен фестивал

Деца, търсещи международна закрила, настанени в ПМЗ-кв. „Враждебна“, взеха участие в XI -ия Международен фестивал“ Гергьовско веселие”- Кремиковци 2017. С кюрдски народен танц и български песни малките изпълнители от сирийски, иракски и алжирски произход поздравиха за Гергьовден българските участници в празника. За своето усърдие те бяха възнаградени със специална грамота.