Държавна агенция за бежанците<br>при Министерски съвет Държавна агенция за бежанците
при Министерски съвет
English
За агенцията Устройство Ръководство Контакти
 
Новини
Профил на купувача
Конкурси
Статистика и отчети
Бюлетин
Международна дейност
Правна област
Дарения
Пр. на купувача (архив)
Статут на бежанец
Достъп до общ. информация
Връзки

Сигнали за корупция

Изпратете сигнал

Антикорупция горещ тел.

02/ 80 80 908

Обратна връзка

Контактна форма
02/ 80 80 924

Новини

[13-01-2017]

ДАБ при МС и сдружение „Лекари на света- Франция“ продължават своето сътрудничество и през 2017 годинаДържавната агенция за бежанците и сдружение „Лекари на света- Франция“ подписаха допълнително споразумение към Меморандума за сътрудничество от 14.09.2016г. Настоящият документ удължава партньорството между Агенцията и неправителствената организация с още шест месеца, през които социални медиатори и преводачи ще подпомагат работата с непридружените малолетни и непълнолетни. В сътрудничество с Международния комитет на Червения кръст и Българския Червен кръст неправителствената организация се надява да съдейства и за събирането на разделени семейства. Проектът предвижда още дарения на лекарства и сформиране на мобилни екипи от медицински лица, които да извършват прегледи в центровете на ДАБ при МС.
През месец декември „Лекари на света- Франция“ направи ремонт на санитарните възли в РПЦ-София, кв. „Военна рампа и предостави хигиенни консумативи на териториалните поделения.
„Лекари на света“ е независима неправителствена организация, чиято дейност е фокусирана върху подпомагането на уязвими групи и предоставянето на хуманитарна помощ.